Pagina's

Slaap Lekker van David K. Randall

Genre: non-fictie
Uitgever: Maven Publishing
Koop het boek: Cosmox | Bol.com

Hoe we slapen heeft invloed op onze gezondheid, ons energieniveau, geheugen, seksleven en op onze creativiteit. Goed slapen is belangrijk, maar wat weten we er eigenlijk vanaf?Slaap lekker voert je langs droomonderzoekers, sportcoaches, relatiebemiddelaars, kinderartsen, antropologen, gokkers - en zelfs een hoogleraar gespecialiseerd in misdaden tijdens het slaapwandelen.
Ontdek:- waarom vrouwen anders slapen dan mannen.- waarom het aantal uur slaap niet doorslaggevend is voor hoe uitgerust je wakker wordt.- hoe slaappillen werken.- waarom baby's het verschil niet voelen tussen dag en nacht. - of het een verstandig idee is om je bed met iemand te delen.

Aangezien ik de laatste tijd erg slecht slaap, dacht ik dat het geen kwaad kon om mezelf eens een beetje te verdiepen in het onderwerp. En in dit boek zitten genoeg feiten en weetjes om dan erg van pas te komen.

In dit boek worden diverse onderwerpen behandeld, Zoals welk invloed Edison heeft gehad op ons slaappatroon, of waarom apart slapen van je partner helemaal nog niet zo'n gek idee is en of het wel zo'n goed idee is om je kind bij je te laten slapen. Maar ook slaapwandelen, slaap apneu en dromen komen aan bod. Ondanks alle info wordt het boek niet saai, met name door de alle voorbeelden en zeker door de humor die gebruikt wordt.

Kijk laten we eerlijk zijn ik ben door het lezen van dit boek niet beter gaan slapen, maar ik ben wel wat wijzer geworden als het gaat om slaap.

Waardering: 4/5

Ik heb een kopie ontvangen van de uitgever voor een eerlijke recensie

Geen opmerkingen: